Sunday, 28 June 2020

Cherry Blossoms & Tealive BOBA-licious

Ramai yang up entry tentang dua aiskrim ni, Magnum Cherry Blossoms dan Walls Tealive BOBA-licious...

Teman pun teringin nak rasa, maka belilah dua-dua aiskrim ni..

dua-dua sedap, kurang manis

Setiap tahun, bila tiba musim bunga (spring time) ramai lah yang buru flight ticket untuk berhanami, bersakura-san menikmati view cherry blossoms yang indah, di Jepun & Korea Selatan. Spring 2020, kita dok rumah, buat spring cleaning, makan aiskrim Cherry Blossoms..haha..

Ais krim ni memang sedap..sakura flavoured ice-cream coated with pink belgian chocolate and cherry pieces..ada rasa masam-masam sikit..gabungan rasa coklat pink dan ais krim...

Tealive BOBA-licious pun sedap..rasa teh susu dengan bijian boba yang kenyal..



Yang bestnya tak berapa manis..rasa teh susu yang sedap


Happy Weekend

26 comments:

  1. Cheq ni dari PKP sampailah ke PKPP ni tak berani sentuh aiskrim langsung. Risau takut sakit tekak lepas tu jatuh demam. Serik sungguh rasanya kalau terjatuh demam waktu ni 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kan kena jaga2, kalau demam time ni, mmg haru, kena test covid...Inshaa Allah, minum air byk2 lepas makan aiskrim..

      Delete
  2. Baru je cuba kelmarin yang cherry blossoms tu. Rasa pelik sedikit.
    Boba itu belum lagi.

    ReplyDelete
  3. Mesti manis ni... Saya suka rasa coklat

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa coklat all time favourite...cherry blossoms tu rasa masam2 sikit..

      Delete
  4. Masih belum mencuba lagi. Bila baca org share...ingat. bila dok luar, lupa dah nak beli 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun tgk org lain share, tu yg rasa teringin..hehe..

      Delete
  5. magnum cherry blossom macam aiskrim kacang merah la kak...happy aiskrim-ing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sama..belgian pink coklat tu buat dia jadi lg sedap...stress reliever..hehe..

      Delete
  6. Yang bobalicious tu best sebab tak manis sangat.. Selalu juga Sha beli..
    Yang cherry tu rasa dia unik.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, yg boba tu mild je rasa manis dia...cherry blossoms tu I like..suka rasa dia yg unik..

      Delete
  7. aiskrim boba tu ramai yang kata kurang manis. Rasa nak cuba lah nanti . bebila keluar nak beli. Kalau manis sangat memang tak sanggup nak makan. Takut diabetis. umur dan makin tua ni. nak makan apa2 risau je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boba tu mmg tak berapa manis sgt..mnjaga lebih baik drp mengubati..

      Delete
  8. eskrem boba tu shida juga dah rasa baru2 ni hehee blm up lg cerita dia,
    yg flavor satu lg tu shida blm rasa lg..kalau sedap nk pi cari juga nnt.
    sbb nak cari hat boba pn Allah susah ya mat!
    Eskem boba tu bg shida rasa teh dia kurg hahaa ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg boba tk manis sgt, oklah..aiskrim ni limited edition, susah sikit nak jumpa..

      Delete
  9. Weh nikmat sekali kelihatannya hhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa, nikmat sungguh makan aiskrim yg sedap..Alhamduilillah..

      Delete
  10. Takleh g Jepun & Korea Selatan, makan aiskrim Magnum Cherry Blossom pun alhamdulillah hehehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah..dapat aiskrim sakura pun jadi lah..hehe..

      Delete
  11. teringin la nak makan aiskrim begini..

    ReplyDelete
  12. bunda dah makan sedap...tersa butiran boba dia rasa teh dia pure.

    ReplyDelete
  13. Saya tak berjodoh lagi dengan aiskrim ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga dapat merasa aiskrim dua2 aiskrim ni..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!