Friday, 22 January 2021

Korean Cold Noodle @ Platenum Cafe

Salam Jumaat...hari yang penuh keberkatan.

Cerita makan-minum di Menara TM, Bangsar. Makan mi sejuk korea di Platenum Cafe..

Platenum Cafe di Menara TM
 
interior
 
di sebelah sana ada outlet Qulu Qulu
yang jual kopi, tapi tutup sementara
 

Order naengmyeon - mi sejuk korea. Minum - teh ais limau

simple dish - ada kimchi, tomato, telur rebus, timun, bijan, chili flakes
 
kuah dia very light & refreshing
 
rasa masam2 sikit sebab ada kimchi, minum pulak teh ais limau, dua-dua masam..hehe..
 
OK, happy weekend...

26 comments:

  1. Tak pernah makan mee sejuk korea. Ooo namanya naengmyeon.
    Nampak menarik dengan kewujudan bijan dan chili flakes tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah..panggil naengmyeon..rasa tawar je, ada cili flakes barulah pedas sikit..

      Delete
  2. Suka makan hidangan mee plain macam ni. Okay noted nama naengmyeon, mi sejuk korea. tapi kuah dia panas kan? ke memang sejuk sebab tu dipanggil mi sejuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. mee plain mcm ni rilek je makan, laju je masuk..tak penat nak kunyah..hehe..kuah dia sejuk, tapi bukan yg tahap air batu..

      Delete
  3. Ooo ni laa naengmyeon..makanan di kala musim panas 🤓

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Nohas :)
    shida singgah menjengah blog nohas!

    mcm sedap pulak mee sejuk korea ni nohas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Shida..welcome2..

      ok lah rasanya..masam2 sikit..

      Delete
  5. selamat berhujung minggu nohas

    ReplyDelete
    Replies
    1. hujung minggu yg rileks..lepak di rumah..

      Delete
  6. Last makan cold noodle korea ni tahun 2000 kat seoul. Boleh cari ni nanti tq tq for sharing looks so sedap :)

    ReplyDelete
  7. makanan nampak simple, tapi terliur sangat menengoknya haha

    ReplyDelete
  8. Saya biasa dengar cold noodle tapi belum cuba lagi. Begini rupanya ya 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tgk program makan2 korea..cold noodle depa kaler clear je, mungkin sbb dah bubuh kimchi sbb tu kaler warna mcm ni..

      Delete

  9. Izin promo ya Admin^^
    bosan tidak ada yang mau di kerjakan, mau di rumah saja suntuk,
    mau keluar tidak tahu mesti kemana, dari pada bingung
    mari bergabung dengan kami di ionqq^^com, permainan yang menarik
    ayo ditunggu apa lagi.. segera bergabung ya dengan kami...
    add Whatshapp : +85515373217 ^_~ :))

    ReplyDelete
  10. Nampak sedap mee dia. Entah bila dapat rasa mee korea. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah rasanya..sesekali tukar selera..

      Delete
  11. sedap mee tu. suka lah mkn dgn suasana tak bersesak

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah rasanya...tak ramai pelanggan masa ni, tempat pun luas..

      Delete
  12. Teringin betul nak cuba cold noodle ini.. Ada rezeki nak menyinggah jugalah ke sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. recommended...pertama kali jumpa resto yg jual cold noodle korea..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!