Saturday, 25 May 2019

Iftar Company @ Grand Hyatt KL

Assalamualaikum...

Pertama kali berbuka puasa di luar, join company iftar pada 13.5.2019. Tahun ni di Grand Hyatt Kuala Lumpur di Jalan Pinang. 

Dah lama tak ke sini. Kalau dulu hampir setiap tahun datang sini sebab kerja, buat penilaian. Terakhir ke sini tahun 2016. Nostalgia..hehe..

Pada hari kejadian, jam 6 petang dah gerak. Walaupun tak jauh dari office ke hotel, tapi sebab trafik jam dari Jalan P. Ramlee nak masuk ke Jalan Pinang, 6.30 jugalah baru sampai.

 kesesakan jalanraya di Jalan P. Ramlee

Company iftar bukanlah di restoran hotel, JP Teres tapi di Grand Salon, di tingkat 1. Ekslusif untuk staff company sahaja.

reception


Ramai sungguh staff yang hadir tahun ni, datang bersama keluarga. Staff non-Muslim juga dirai bersama.

Meh kita tengok apa yang disediakan oleh pihak hotel

 pelbagai jenis jajan - biskut tin, dodol, bepang

untuk display saja

buah-buahan tempatan

buah koko

pelbagai jenis kerabu

pelbagai jenis sambal

kambing bakar mesti ada

sup-sup

agar-agar cendol

keropok lekor, tauhu, tempe goreng

kuih keria & seri muka

 door gift dari Grand Hyatt - coklat & baklava

Host by Tan Sri & Puan Sri 

buah dokong yang sedap

Alhamdulillah, Alhamdulillah..

10 comments:

  1. Buah koko pun ada! Ada tak yg cuba makan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. buah koko utk hiasan shj, dah kering buahnya..

      Delete
  2. w/salam! iftar di hotel seronok dan puas makan. Banyak pilihan menu... tp lecehnya nak solat... ruang surau yg disediakan kecil dan adakalanya kena Q. Itu yg lecehnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan ber round-round...surau di sini besar & selesa sbb depa convert function room jd surau, cuma tang nak ambik wuduk tu mmg kena Q...company buat solat terawih, panggil ustaz datang jd imam..

      Delete
  3. Alhamdulillah.. Menarik menu-menu yang disajikan.. encik kambing dimana-mana.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..company sponsor..kambing mmg kegemaran ramai..

      Delete
  4. Wah! happeningnya company iftar dia, teringat pulak company lama Mrs. A time kerja kat K.L dulu semua jenis perayaan akan ada event untuk staff seronok sangat.

    Dah lama tak tengok buah koko tu hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab ramai staff yg dtg bawa family, kena buat kt dewan...best bila company buat event sambut hari perayaan...

      akk pun jg, dh lama x tengok real buah koko, selalu nmpk end product je...hihi..

      Delete
  5. meriahnyaaa kak.. siap ade doorgift. mana2 iftar kena ada kambing bakar. no kambing noooo uummph..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meriah jg ramai staff & keluarga yg hadir..kambing bakar kegemaran ramai..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...