Wednesday, 18 September 2019

Makanan Jalanan

Assalamualaikum, semua..

Dah makan tengahari? walaupun dah makan, terasa nak mengunyah kuih-muih jalanan yang sentiasa evergreen, tak jemu di makan...meh kita tinjau makanan jalanan di dua kuala - Kuala Lumpur dan Kuala Kangsar...

Yang ni di Jalan Masjid India...ramai berjualan di kaki lima.

 putu mayam

 pelbagai jenis vadai - parpu vadai, ulunthu vadai

ke Kuala Kangsar pulak, kampung teman

putu perak - rindu nak makan kuih putu ni
tak sabo nak balik kampung hujung minggu ni

kuih putu tak tau nama 

apam manis daun pisang muda

Kita ke supermarket pula

Belgian waffle

yang mahal

Dorayaki - kuih kegemaran Doraemon


Best kan kalau dapat minum teh sambil makan kuih-muih jalanan nih.

24 comments:

  1. Replies
    1. betul..dah makan berat, nak jg makanan ringan..

      Delete
  2. Lamanya mama.x pegijalan tar.. maknn jlann yg sedap kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan tar dh cantik, dihiasi pokok2 hijau...sedap buat kudap2an street foods nih..

      Delete
  3. woww..dorayaki...sedap tu..tp lama dah x pergi sana. kena cari masa ni..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah rasa lagi dorayaki, beli belgian waffle je...jarang jumpa..

      Delete
  4. W/salam! Kuih doremon yang last tu nampak gebu dan menyelerakan.

    ReplyDelete
  5. HEH..HEH LAWAK PUTU XTAU NAMA! PUTU PERAK TU SEDAP

    ReplyDelete
    Replies
    1. pertama kali jumpa kuih putu kaler hijau tu...bila tanya penjual..dia ckp 'kuih putu jg'..nama tk tau...hihi..putu perak tu sedap..

      Delete
  6. putu tak tau nama tu first time tengok.. menariklah..
    Sha suka semua jenis putu.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pun first time jumpa kuih putu tu...kuih putu sedap..tk heavy sangat..

      Delete
  7. mesti sedap kuih putu tu
    caler pun menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah tk teringat nk beli sbb dah beli kuih putu perak...nanti nk pi cari, kot2 ada jual lg..

      Delete
  8. semua sedap..mak saya suka buat ulunthu vadai

    ReplyDelete
  9. Sedap lak nampak dorayaki tu kak. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nmpk gebu gebas..tk pernah makan dorayaki ni..

      Delete
  10. Aduss tetiba cheq teringin nak makan waffle panas sapu butter dan coklat. Nak kena pi cari ni 🤤😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau waffle, akk suka peanut butter + strawberry jam...terasa gak nk pi cari lunch time nih..huhu..

      Delete
  11. Yeke dorayaki tu kuih kegemaran doraemon?? Ehh doraemon wujud ke 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuih ni wujud,doraemon tk wujud..hehe..dlm citer kartun doraemon, dia suka makan kuih nih..

      Delete
  12. Street food lagi sedap Dan byk pilihan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..byk pilihan, sedap utk buat kudapan..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...