Wednesday 31 March 2021

Ayam Pop @ Restoran Nasi Kapau

Assalamualaikum..

Dalam entri Lunch hari ni Ahad 7.3.21, fuzzy fzy suruh saya try ayam pop, Fiza pula bertanya 'macamana rupa ayam pop' tu?

So, hari ni, saya mencoba menu ayam pop di Restoran Nasi Kapau, Jalan TAR..enakk sihh..

menu - ayam pop, pucuk ubi masak lemak & sambal
 
ayam pop & sambal 
Ayamnya direbus, kemudian digoreng manja
lembut isinya, sambal tu pun sedap
 

So, kalau ke resto Minang, bolehlah try ayam pop..enak & gurih..

34 comments:

  1. Nampak menyelerakan.. ��

    ReplyDelete
  2. Eh pembentangan rupa ayam memang macam itu ke? Apit pada mangkuk kuah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..last piece - bhg dada, terletak mcm tu..

      Delete
  3. ha betul... suka kat kuah dia tu...sedappp!!!

    ReplyDelete
  4. lepas tu bolehlah cari ayam balada atau ayam dangduct pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayam balada takde, yang ada ayam belado..hehe..ayam dangdut blm ada yg buat kot..hihi..

      Delete
  5. Nnt email details bole? Menang top commentar

    ReplyDelete
  6. Ayam pop..dah mcm genre lagu pulak...sambalnya nampak sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin masa digoreng, ada bunyi pop..sambal tu mmg sedap, tak pedas..

      Delete
  7. Replies
    1. enak banget kak..boleh pesan ini kalau ke resto minang..

      Delete
  8. Ohhh macam ni rupanya ayam pop. rebus dan goreng ala kadar. goreng garing sikit pun sedap ni. Nampak macam ayam rebus dengan halia. Lebih kurang masakan ayam untuk nasi ayam gitu. Tq share info kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah..direbus & digoreng ala kadar..isinya lembut..kalau tengok resipi, ada bahan2 lain utk rebusan ayam..sambalnya sedap banget..

      Delete
  9. see...i told you kak..sedap bangattt...enak sihh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..enak bangat..next time boleh order lg..hehe..

      Delete
  10. Gitu rupa ayam pop.
    Gandingan mantap dengan pucuk ubi masak lemak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, pertama kali makan ayam pop..enak sihh..

      masak lemak minang memang terbaik..puashati..

      Delete
  11. pasni kena cari ayam bukit pulak ye mak.. hehe3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada nak jg cuba..haha..masakan 'lembu naik bukit' ada di Vietnam..

      Delete
  12. ayam pop ni kalau ke minang memang mantop lah.

    ReplyDelete
  13. first time dengar pasal ayam pop ni..perlukah dicari? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau makan di kedai minang, boleh aja pesan ayam pop ni..sambalnya sedap..

      Delete
  14. Sambal dia tu nampak menarik..

    ReplyDelete
  15. uish, mcm sedap tu. selalu makanan indonesia mmg sedap, kena dgn citarasa....sbb familiar kan. tapi mcm jauh, kalau x boleh jugak cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedappp..harus dicoba kalau ke restoran minang...mungkin kita serumpun, masakan pun tak banyak beza..kalau jalan2 KL, boleh singgah restoran ni..dekat kampung baru banyak restoran minang..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!