Monday, 22 April 2019

Tetiba on 'RAYA' mode

Lunch time di Mydin Jalan Tuanku Abdul Rahman
22.04.19

sudah mula dijual
 
rasanya ramai yang dah tempah baju raya..ada tailor dah tutup order..

Ramadan lagi 14 hari..semoga sampai kita di bulan penuh rahmat & barakah..amin, amin ya robbalalamin..

30 comments:

  1. Cheq punya baju raya dah ready tersangkut dalam lemari dah ni, tunggu syawal menjelang tiba ja hihi 😆

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. terkejut jg, masuk je dah nampak kuih raya..

      Delete
  3. ORANG BERNIAGA SELALU RAYA DULU

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai orang berbelanja utk sambut raya...high demand..

      Delete
  4. Belum posa dah mcm nak Raya dah haha

    ReplyDelete
  5. jangan raya didahulukan..

    puasalah dahulu..

    baharu best hari raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, menyambut hari kemenangan setelah sebulan berpuasa..

      Delete
  6. hahahahaha...be prepared kaedahnya...

    ReplyDelete
  7. tuh dia.
    sabo kak sabo.
    hihihi.


    selamat berpuasa ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita puasa dulu..marhaban ya Ramadan..

      Delete
  8. Toksah kata jual kuih raya kat pasaraya, kat tv pun dah ada iklan raya, haih..nmpknya raya jadi keutamaan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. puasa yg lebih utama..ni dah terbalik pulak...

      Delete
  9. semua dah on mood raya ni wowwww lajunya. I didn't even know what date it is today. i am that clueless right now. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum lg..cuma org bisnes je dh start promosi hari raya..

      Delete
  10. Lagu raya jer... belum ada lagi hahahaa...
    Tengok kuih raya tu semua nampak sedap belum time puasa lagi tu huhuhuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau pasang lagu raya, mmg nk kena kecam dgn warga net..mcm2 jenis kuih raya..

      Delete
  11. wow.. terasa dah bahang raya. :)

    ReplyDelete
  12. Sebulan sebelum puasa, orang dan kedai dah mula buat promosi raya.. tapi tahun nie tak tahulah.. nak sambut puasa pun hati rasa libang libu.. sedih sebak, semua ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. persiapan awal katanya...mmg sedih mengenang mereka yg telah pergi meninggalkan kita..dibulan puasa inilah kita meningkatkan pahala bg mereka yg tiada..sedekah, tahlil, bacaan al-quran..

      Delete
  13. sy kalau tgk kuih raya , terasa sedih sbb bulan puasa dah nak dkt, teringat puasa jauh dari family tahun nie. tak tahu lah berapa bakul air mata lepas nie sbb puasa jauh dari family. padahal dah ada suami tetap rasa sedih xley bukak puasa dgn family

    ReplyDelete
    Replies
    1. sejak kecil kita berbuka puasa dgn ibubapa, tetiba berjauhan memang rasa sedih...sesekali boleh balik utk berbuka bersama..atau bertemu di hari raya..

      Delete
  14. belum dtg lg mood nk bt biskut raya. hehehe..
    byk org request makmur. baju raya tunggu tailor pos

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti sedap biskut makmur ni..permintaan ramai..dekat2 nak raya baru best buat koi raya sambil dengar lagu raya..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...