Monday, 10 August 2020

Hari Raya Haji yang tenang

Assalamualaikum...

Hari raya haji sudah seminggu berlalu. Nak abadikan hari raya yang sungguh tenang tahun ni. Kami tidak kemana-mana pada hari raya, aktiviti masak-masak, kemudian makan anak beranak, menantu, cucu. Pada petang Hari Raya, ada satu famili kawan adik yang datang beraya di rumah. 

Juadah di hari raya - rendang ayam, agar-agar bandung, lemang, kek butter & kek coklat, lemang je beli, yang lain-lain masak sendiri

masing-masing lepak, layan handphone

Kemudian, adik nak buat sushi, bawa bahan-bahan dari Shah Alam..

sushi in the making

 sushi cheese/mayo/crabstick/timun jepun/telur dadar

 

 Sekian saja, cerita hari raya haji tahun ni. Minta maaf, tuan blog tak berapa sihat, mood untuk berblogging dah ke laut selat melaka, Mohon doa semoga saya sembuh sepenuhnya..amiin..

48 comments:

  1. Sushi untuk Raya Haji.
    Semoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  2. Semuga Allah menyembuhkan penyakit nohas. Banyak kan rehat. Pergi jumpa doktor seandainya ianya perlu di ubati. Apa pun take care ya.

    ReplyDelete
  3. Moga cepat sembuh. Bawa-bawalah berehat. Dah sihat nanti boleh berblogging kembali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin..mmg mood merudum time sakit2 mcm ni..

      Delete
  4. kalau tak sure kat dapur memanjang kita kan sebab ramai tamu datang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..esp bila tetamu dtg silih berganti, semua kena kerah - part menghidang, bancuh air, basuh-mmbasuh..hehe..

      Delete
  5. moga cpt sembuh nohas n pulih sediakala

    ReplyDelete
  6. Wah ada sushi ye..sedap tu.
    Semoga nohas cepat sembuh ye, sakit tu tanda Allah sayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adik yg buat..anak2 dia suka mkn..
      Terima kasih, redha dgn takdir Allah..

      Delete
  7. Oh the roll loos pretty good
    xx

    ReplyDelete
  8. Hari raya makan lemang jepun ni rare juga. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. petang raya baru buat for dinner..kegemaran ramai..

      Delete
  9. Akak pun tak keluar rumah raya haji yg lps...hujan dari pg smp ke malam...huhu syahdu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..hujan di Kulim..berkumpul anak beranak pun dah best..acara masak memasak & makan2..

      Delete
  10. Good morning, how are you? I'm Brazilian and I'm looking for new followers for my blog. New friends are also welcome.

    https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
  11. wah wah..menu dia siap ade sushi lg tu..heheee
    btw Selamat Hari Raya Aidiladha nohas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adik yg plan nak buat..mkn ramai2 sepupu2..
      Selamat Hari Raya Haji Shida..

      Delete
  12. Meriah menu hari raya haji siap ada sushi hehehe..apa apapun semoga cepat sembuh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menu tambahan utk ahli keluarga..hehe..thank you for the wishes..

      Delete
  13. Moga cepat sihat kak...stay safe n stay cun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq fzy..stay cun tu yg x larat bila sakit2 mcm ni..hehe..

      Delete
  14. Take care. Moga cepat sembuh & dipermudahkan semua urusan. Raya Haji pun agak tenang, banyak pada ziarah yg uzur2 di kampung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq mulan..dikesempatan yg ada, kita ziarah ahli keluarga di kpg, Alhamdulillah..

      Delete
  15. Semoga dikurniakan kesembuhan.
    Alhamdulillah raya haji bersama keluarga tersayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Mrs A..
      Alhamdulillah, dpt berkumpul di kpg..lega rasanya dpt tinggalkan sekejap kotaraya..

      Delete
  16. Replies
    1. Dinner hari raya...asyik tayang kt whatsapp je, ada yg teringin..hehe..

      Delete
  17. raya haji tetap disambut meriah di kelate..siap dgn jem sekali. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok kalau hari raya disambut meriah..ramai perantau yg pulang ke kpg..jln jem..ibubapa happy, org berniaga pun happy..hehe..

      Delete
  18. Siap pakej demo buat sushi tu.
    Memang tahun ni raya tenang-tenang aje, raya puasa lagilah tenang sebab beraya kat rumah sendiri je...hehe

    Moga Allah kurniakan kesembuhan buat Nohas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak saudara yg teringin, asyik tayang kt whatsapp, sepupu pakat nk buat kt kpg..hehe..

      Raya puasa walaupun kt KL, sampai mlm adik2 dtg beraya..raya haji tak ramai tetamu yg dtg, kita pun tak jln2 mana2..

      Amiin..tq..

      Delete
  19. sy takda celebrate pun hari tu hehe x balik kampung pun..
    call mak dari jauh ja..
    ohh btw sushi tu looks so so so yummy

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..bila ada kesempatan boleh balik kpg..

      Ada cheese, mayo..mmg yummy..resepi adik..fav anak2 dia..

      Delete
  20. Kemaih nampak sushi tu, not bad..😄👍🏻

    Semoga KakNO cepat sembuh dan sihat kembali seperti sediakala 🤲🏻🌼

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap gak sushi tu..hihi..

      Terima kasih Cik Suerin..amiin ya Rabbal'alamin..

      Delete
  21. Raya haji thn ni pun sederhana saja.. ibadah korban seluruh negeri pp hanya di tempat sembelih. Tak open. Rajin bt sushi ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaupun sederhana, ttp meriah berkumpul ahli keluarga..adik yg rajin, nk jamu anak sedara dari Alor Setaq...asik tgk whatsapp je..hehe..

      Delete
  22. Raya yang tenang tanpa perlu fikir aktiviti apa nak dibuat. Banyak masa dapat berkumpul dan bersembang dengan family.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..byk masa bersembang, masak2, mkn2, sesama ahli keluarga..

      Delete
  23. Meriah bila dapat bersama keluarga kan sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pertama kali balik kpg lepas PKP..mmg seronok berkumpul bersama keluarga..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...