Sunday, 30 August 2020

Who wish me 'Happy Birthday'

Salam semua...happy long weekend, esok cuti lagi..yeayy..

Alhamdulillah, hari ni my birthday...siapa yang pertama wish me 'Happy Birthday'?

LHDN..Lembaga Hasil Dalam Negeri...haha...emel diterima pada pukul 1.04 pagi tadi..


  Sungguh tak sangka agensi kerajaan bagi ucapan Selamat Hari Lahir..terharu rasanya..pertama kali ni..tudia ucap bertambah rezeki supaya dapat menyumbang untuk negara..takpe, demi negara yang tercinta #tiber

Yang kedua, emel daripada MAKNA...Majlis Kanser Nasional..

 

Di hari ulangtahun ni, nak abadikan satu puisi...nice one but not by me..

Cinta & Hati

"Ya Allah..

Ajar hatiku untuk kuat apabila diuji..

Ajar hatiku untuk rendah diri apabila dipuji..

Ajar hatiku untuk istighfar selalu pada-Mu Ya Allah..

Terima kasih ya Allah..

Kerana kasih sayangMu dibalik setiap ujian..

Terima kasih ya Allah..

Untuk teguranMu dibalik setiap permasalahan

Terima kasih ya Allah..

Kerana mengingatkan diriku bila aku lalai dari tujuan

Terima kasih ya Allah

Kerana banyak mengajar diriku erti bersabar dalam diam.. 

 

Terima kasih kepada pencipta puisi CINTA & HATI ni, tak tahu siapa, baru perasan ada dalam memo hp..

 Till then, selamat bercuti..

40 comments:

  1. Selamat harijadi Nohas.
    Semoga sihat dan diberkati Allah.

    ReplyDelete
  2. Wah bestnya, happy birthday :D

    ReplyDelete
  3. Happy Birthday Nohas!
    Moga sentiasa dalam rahmat Allah.

    Tahun ni LHDN buat kejutan kat ramai orang dengan hantar wish birthday 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Ujie..amiin..

      a'ah..pertama kali ni 🤗

      Delete
  4. Lhdn mmg pantas wat keje ^_^
    Happy bday nohas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agensi kerajaan yg cekap & pantas 😄

      Tq Azra..

      Delete
  5. Selamat hari lahir buat KakNO 🎉🎂🍰

    Dan juga speedy recovery buat KakNO..💪🏻😎✨

    ReplyDelete
  6. Selamat ulang tahun kelahiran Nohas. Semoga sentiasa di dalam Rahmat Allah dan dikurniakan umr yang berkat.

    ReplyDelete
  7. Selamat hari lahir nohas..blm terlambat kan, hehe.

    Semoga terus beramal dengan kebaikan demi kebaikan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Nor Azimah..blm terlambat, masih mood birthday..hehe..

      amiin utk doanya..

      Delete
  8. Happy belated birthday. Semoga dipanjangkan usia dengan segala kebaikan dan dimurahkan rezeki dengan segala keberkatan. Aaminn...

    ReplyDelete
  9. Happy belated birthday! Semoga dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki dan diberkati dunia akhirat.
    Jaga diri dan happy selalu =)

    ReplyDelete
  10. yess...akak pun dapat ucapan dr LHDN .My birthday pada 31 ogos,, anak merdeka

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..happy birthday to you...tak sangka kan LHDN nk bg ucapan, tak pernah2 selama ni..hehe..

      Delete
  11. Biarpun lewat 2 hari akak tetap nk ucapkan selamat menyambut ulangtahun kelahiran...semoga usia diberkati

    ReplyDelete
  12. happiest birthday kak nohas.
    eh nama n bday kita mmg dekat2 ea.
    hihihi next time celebrate bersama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nhhas..same to you, happy birthday too..
      InshaaAllah..bolehlah calling2, joint celebration...hihi..

      Delete
  13. owh, happy belated birthday kak..

    ReplyDelete
  14. Happy belated birthday! Moga riang selalu!

    ReplyDelete
  15. Ucap selamat dari LHDN tu baru seumur hidup ni dapat sebelum tu tak pernah pun nak wish. wah birthday sebelum merdeka tu. Selamat ulang tahun semuga Allah sentiasa lindungi dan berkati serta rahmati kehidupan nohas sekeluarga. Aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq notie..amiin. first time LHDN wish birthday..

      Delete
  16. So sama lah kita bulan Ogos yer.. ok Happy Belated Birthday :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq..samalah..nak wish happy belated birthday jg..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!