Tuesday, 25 August 2020

Sesekali teringin..

 Korean food - jajangmyeon

kureng sikit sebab banyak kuah, dah macam mi hailam, sepatutnya likat je

foodpanda hantar ke pejabat, naik basikal

Di rumah pula, ramen dan kimchi, sedap rupanya gabungan dua makanan ni

 mamee perisa tomyam

Alhamdulillah, Alhamdulillah

36 comments:

  1. Peminat makanan Korea rupanya Nohas ni.
    Saya tidak belum terdedah sepenuhnya makanan Korea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok drama korea, teringin nk rasa makanan depa..hehe..

      Delete
  2. Jajangmyeon hailam kot tuu, menu item baru ­čśé

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..jajangmyeon versi malaysia..frust gak, ingatkan nak pusing2 mi yg likat..hihi..

      Delete
  3. Ni tekak org tak berapa sihat mmg suka camni kan,kalo akk dulu masa muda2 remaja, demam je tekak tu mula teringin nak makan yg kuah2 masam, mcm kuah megi teruk sos kasi pedas dan masam2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah..hihi..bila demam, mesti nk mkn yg masam2..megi, tomyam..

      Delete
  4. Gigih foodpanda tu naik basikal, semoga murah rezeki dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya dia ni cuma ambik order yg dekat2 je...pernah terserempak dekat kwsn pejabat..

      Delete
  5. Peminat makanan korea ya..sama selera anak2 akak..tekak akak langsung takleh terima

    ReplyDelete
  6. biasa kalau menu jrg kite mix kan kdg2 mmg rasa sedap bila tiba2 mix kan mknan tu..mcm saya mkn laksa mesti buh kerpok xpun maruku..heheee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu tgk dlm drama korea depa mkn ramen dgn kimchi, try sekali x sangka sedap..

      kena try jg ni..laksa + keropok..

      Delete
  7. Replies
    1. yg ni hntr dekat2 je rasanya...ambik order dkt Sogo, medan mara..

      Delete
  8. Belum cuba lagi jajangmyeon. Teringin tapi entah bile nak order tak tahu lah.

    ReplyDelete
  9. Kat sini belum nampak lagi food panda basikal. Bagus..gigih.

    Nak sebut nama makanan tu pun tak reti, makan lagi la tak pernah...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada 2, 3 terserempak dgn foodpanda basikal ni..mostly area pejabat..

      hehe..pengaruh drama korea..

      Delete
  10. Ramen dengan kimchi memang dabomb.. ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah..asyik tgk dlm drama je, sekali try..tk sangka sedap..

      Delete
  11. selalu org naik motor..naik basikal belum pernah tengok lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia ni ambik order yg dekat2 je...sekitar Sogo, Medan Mara..

      Delete
  12. sdg cuba menyukai makanan korea sbb anak2 minat sakan makanan ni. ada yg boleh ditelan..tp ada yg sy x sanggup mkn. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..makanan korea ni ada yg sedap, ada yg kurang di tekak kita org Melayu..

      Delete
  13. tudiaaaa..kalau tak makanan korea...makanan jopon ye

    ReplyDelete
  14. Amvoiii!!! bekas ramen tu yang tak tahan tu hehehee sebijik dalam Kdrama

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...periuk & sudu korea..try mkn atas tudung periuk..haha..pengaruh korea betul..

      Delete
  15. Korean food rasanya sedang-sedang saja, dan banyak pilihan. Anak-anak kami memang suka sangat Korean food.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah..rasa pedas depa tk sama mcm kita..sesekali je teringin..hehe..harga mahal..

      Delete
  16. Wah, sedap makanan akak.hihi. :)

    ReplyDelete
  17. Kalau tenguk cerita korea tu suka tenguk depa makan mee kicap dia apa ke nama nya pun entah tak tahu. hehehehe. Periuk masak ramen tu comel je kan masak ramen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mee kicap pekat tu jajangmyeon namanya..tapi yg ni byk pulak kuahnya..huhu...periuk khas masak ramen..hehe..

      Delete
  18. memang layan makan kimchi dengan maggi.. hehehe

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!