Thursday, 24 September 2020

Kudap-kudapan II

Hola..snack time!

Baru cuba roti Korea yang viral tu - Korean Cream Cheese Garlic Bread. Beli di bakeri di kawasan rumah, harga RM3.00 untuk saiz kecik. Kalau yang besar, harga RM5.00.

Entahlah, muak pulak rasanya, too cheesy. Banyak inti cream cheese nya. Banyak salah, sikit salah..haha..yang betulnya, kurang minat...hehe..
 
Yang ni pula kudapan krup krap, sedap dikunyah sambil layan movies
 
keropok udang perisa cili thai
 
Pertama kali jumpa jenama ni dan pertama kali rasanya jumpa keropok/makanan ringan dibuat di Malaysia timur, di negeri Sabah yang tengah 'hot' tu
 
dari Kota Kinabalu, Sabah

 Beli di stesen Petronas Jalan Tun Razak, sedap juga rasanya. Not so hot.

Sekian, jumpa lagi di lain entry, InshaaAllah.

38 comments:

  1. Roti garlic cheese tu bukan main viral sekarang ni :)

    ReplyDelete
  2. Belum cuba roti keju bawang putih. Nanti dapat juga makan. Hehe.

    ReplyDelete
  3. Di tempat saya 3 biji korean garlic cheese bread tu RM10.00. Cukuplah 3 kali beli. Sedap tapi sangat berkrim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..sedap tapi muak sikit sebab sgt creamy..

      Delete
  4. Bom dia obrigado pela visita e carinho. Tens um amigo brasileiro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. good night, thank you for visiting here..

      Delete
  5. Di usia sekarang saya ni dah makin kurang selera cheese, anak2 layan suka. Ehhh saya pun tak tahu prawn cracker tu dari Sabah dan tak pernah nampak. Beli sambil hilangkan ngantuk driving best tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk cuba sbb viral..hehe..pertama kali jumpa keropok udang tu..pedas2 manja..x brp hot..

      Delete
  6. Cheq tak try lagi roti garlic cheese tu, mungkin la sedap kalau buat cicah sup cendawan yang pekat berkrim tu..🤔

    ReplyDelete
    Replies
    1. roti ni sgt berkrim, nk cicah sup cendawan..perghh..double the creamy sensation..ohh tidak..hehe..

      Delete
    2. Oooh sebab cream cheese kan..hihi oh tidak 😂

      Delete
    3. a'ah..roti ni tak sesuai utk cicah sbb ada inti cream cheese..sedap dimakan begitu saja..

      Delete
  7. sy dah makan korean cheese bread..tp x suka cheese tu. sy suka yg tanpa cheese mcm d pizza hut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheese dia buat rasa muak..kalau tanpa cheese, sedap cicah sup cendawan..mkn begitu saja pun ok..

      Delete
  8. Kudap2 dari Sabah tu yg sedap tu, krup-krap2 habis satu plastik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..tak sedaq habis satu bungkus..haha..

      Delete
  9. kadang2 kita memang memerlukan sesuatu untuk dikrup krup kan hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap dikrup krap time senggang, layan movie...hehe..

      Delete
  10. Hmm nikmatnya keropok udang rasa thai chilli .., sebungkus juga kurang rasanya. Kurang banyak maksudku 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, enak & nyaman dimakan time nonton movie..nggak sedar kehabisan sebungkus..

      Delete
  11. harga standard roti korea tu kan.. around rm5 .

    ReplyDelete
  12. Baru tau pasal roti tu..hehe

    Yelah, macam belum pernah jumpa jajan yang dikilangkan di Sabah jual di Semenanjung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk kali nmpk, tapi baru kali ni nak cuba..

      betul, jarang kan jumpa jajan yg dibuat di Malaysia timur di jual di sini..

      Delete
  13. kalau tak rasi dgn selera banyak ja komennya ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..betul tu kak..kurang gemar, terlampau creamy..

      Delete
  14. Belum sempat lagi merasa roti korea viral tu. Lain pembuatnya lain rasanya mungkin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah..lain dari segi rasa bun & cream cheese nya..

      Delete
  15. pernah makan sekali je roti garlic cheese tu..ok ok jelah rasanya

    ReplyDelete
  16. Last week, wife ada belikan... mungkin makan masa freash panas-panas, lagi sedap kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin jg, lg sedap kalau makan time fresh from the oven..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!