Tuesday, 22 September 2020

Sedapnya! Kari Laksa Ayamas

Assalamualaikum semua..

Hari Sabtu dua minggu yang lepas, buat 'hospital hopping' dari Hospital Pusrawi ke Hospital KPJ Tawakkal. Sebabnya teringin nak makan ayam percik Ayamas. Ada kedai Ayamas dalam Hospital KPJ Tawakkal, outlet yang terdekat dengan rumah.

Dah order ayam percik, tapau bawa balik, ternampak pulak kari laksa, Nampak macam sedap, order kari laksa, tak sabau, makan di sini...hehe..

a bowl of happines
cuma harga tak berapa nak happy - RM9.90 utk ala-carte
RM10.90 set sekali dgn minuman
 
Tapi oklah, memang sedap. Kuah karinya menepati citarasa, kuah yang tak berapa pekat, bebola ayam yang banyak, ditambah cebisan ayam Signature Roaster. Guna spagetti. Cuma sayurnya kurang, ada beberapa hirisan lobak merah..

laksa kari Ayamas

Mungkin ada mee kari yang sedap dan yang lebih murah harganya. Tapi bolehlah cuba kari laksa Ayamas ni. Bagi saya memang sedap. Recommended!

30 comments:

  1. Ayamas keluar mee kari? Sanggup buat lompatan hospital sebab hendak makan ayam percik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah..ada mee kari di Ayamas...hehe..on the way balik rumah..

      Delete
  2. baru berkira2 nak oder ayamas esok..boleh la selit mee kari ni sekali

    ReplyDelete
  3. Waa... nanti nak cuba jugaklah

    ReplyDelete
  4. Sesekali nak cuba boleh aje kan, benda sedap katanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, sesekali bolehlah beli..sedap, recommended..

      Delete
  5. Replies
    1. bagi saya, sedap..silalah try..recommended..

      Delete
  6. Masakan berkuah ni, memang kuahnya yang kena sedap, barulah sedap keseluruhan rasanya... kan.

    ReplyDelete
  7. Oh baru tau ada laksa Kari di Ayamas. Betul tu kalau ada lebih Sayur lagi nampak menarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. di introduce kembali bulan Januari 2019...itulah..sikit je sayurnya, ada carrot je rasanya..

      Delete
  8. Hi, good afternoon. All right? I am Brazilian, from Rio de Janeiro and I want to present my Blogger. New friends are welcome, no matter the distance. I would like to invite you to follow my Blogger.

    https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
  9. WOW SEDAP TU JAGA DIRI N KESIHATAN YA MOGA CPT PULIH SEDIAKALA

    ReplyDelete
  10. walaupun dalam mangkuk simple macam tu je, tetap buat rasa tringin hehe

    ReplyDelete
  11. Dah lama tak ke Ayamas, sekarang dah ada laksa kari rupanya. Biasa dulu beli ayam panggang dia je lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. diperkenalkan semula bulan Januari 2019...ayam panggang dia yg femes..

      Delete
  12. Lama dah cheq tak menjenguk ke Ayamas... nampak sedap gak tu mee kari dia 😃

    ReplyDelete
  13. nampak memikat laksa tu..tgk kuah dia perghhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memikat dan langsung terpikat...kuah yg padu, mmg best!

      Delete
  14. Baru jumaat lepas beli ayam blackpepper. Nak try ayam percik dengan kari laksa lah pulak nanti. Cam sedap je kari laksa tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka ayam percik ayamas ni...kari laksa tu recommended! sedap!

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!