Thursday, 10 June 2021

Black Malaysia Season 2

Berita baik untuk peminat drama Black (Malaysia)..

yang dinanti sudah tiba

yeayy..Season 2..bermula hari ni 10 Jun 2021

Black..drama Melayu yang sangat best. Lain daripada drama Melayu yang lain. Adaptasi drama Korea tajuk yang sama. Yang versi Korea adalah tengok sikit2, dropped, sebab tak minat hero dia. Plot cerita pun tak menarik.

Yang versi Melayu, tak berapa minat juga hero-heroin nya, tapi plot cerita yang best, bertahan tengok and really enjoy drama ni. Genre fantasi, super natural. Bila genre supernatural, adalah benda-benda yang tak logik. Yang tak masuk akal. Abaikan lah, just enjoy the drama.

Season 1 ada 8 episod. Memang cliffhanger episod 8 tu, tak puas hati ending macam tu..sib baik ada Season 2.

Recap Season 1

Cerita mengenai heroin Sofia (Siti Saleha) yang ada kelebihan boleh nampak bayang-bayang hitam pada orang yang akan mati. Bila dia sentuh orang tu, dia akan nampak cara orang tu mati.

Hero nama Malik (Kamal Adli) ialah seorang detektif yang lemah, yang selalu muntah bila nampak mayat. Tunang dia, Aisya (Nabila Huda) ialah seorang doktor yang mempunyai masa lampau yang misteri.

Pada satu hari, Malik mati terbunuh dan satu roh bunian (no. 444 @ Black) telah masuk ke dalam tubuh Malik. Kawan-kawan Malik terkejut tengok Malik hidup dan jadi seorang yang kuat.

suka chemistry 3 bunian ni - kelakar pun ye

Tugas Black di dunia manusia ialah mencari roh jahat no. 419 yang masuk ke dalam tubuh manusia. Black berselingkuh dengan Sofia dan mereka berganding bahu menyelesaikan kes-kes pembunuhan.

Jom tengok..tonton di platform viu.

44 comments:

  1. Tgk black korea je.. yg malaysia x penah tgk lg

    ReplyDelete
  2. Sinopsis citer black versi Malaysia ini macam best. Kena tengok kat Viu nie :)

    ReplyDelete
  3. drama adaptasi ni menarik juga kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik kak, disesuaikan ikut suasana tempatan..

      Delete
  4. Dah lama tak layan drama melayu. Nampak lain dari yang lain siri ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. diantara drama Melayu yg best..mmg lain dari yg lain..sila lah tengok..

      Delete
  5. macam menarik jer movie nie..

    tetapi saya tiada masa untuk menonton drama

    ReplyDelete
  6. Black versi korea kita tak minat heroin dia, black versi malaysia, tak minat hero dia pulak hahaha >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pulak dua2 versi kurang minat hero-heroin nya..versi Melayu ni bertahan sbb jln ceritanya yg best..first time tngok drama melayu yg best mcm ni..

      Delete
  7. Black Korea memang best. Black Malaysia ada tertengok sekejap jer hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..ya ke..versi korea tak boleh nak go..ntah kenapa..huhu..

      Delete
  8. Haha dua-dua versi tidak tengok.
    Selamat menonton.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks..time PKP ni, byk waktu senggang..boleh layan..

      Delete
  9. mcm best je drama ni. terasa nak tgok la...

    ReplyDelete
  10. Sekali imbas tengok poster, tak sangka cerita Malaysia.
    Rupanya adaptasi. Bijak penerbit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun adaptasi drama Korea, drama ni diberi sentuhan local...best jg..

      Delete
  11. Tak tahu pun pasal drama ni... sebab tak pernah bukak pun VIU tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best jg lah network viu..suka tengok program realiti korea di viu..

      Delete
  12. Versi Korea tak perenah tengok lagi. Kalau dah kata best, nak tengok jugaklah nanti. eh ada Juzzthin. Lama betul menyepi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. antara drama melayu yg best..Juzzthin ni kenal dalam drama ni...huhu..

      Delete
    2. Juzzthin fav rapper, berlakon pun bagus :)

      Delete
    3. seronok tengok lakonan dia dlm drama ni..

      Delete
  13. Masa habis Season 1, punyalah saya sakit hati cerita ni tergantung :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..samalah kita...dah tgk 8 episod, tetiba ending mcm tu je..hihi..

      Delete
  14. Alaaa best story tp viu xada 😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. viu ni ada yg boleh tengok free, tak yah subscribe pun takpe..season 1 free viewing...

      Delete
  15. Naflix takda ka? tertarik untuk tengok. macam best

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde, drama ni eksklusif network viu je, viu ada bagi free viewing utk Black season 1..best draaa ni..lainlah dari drama Melayu biasa..

      Delete
  16. Cheq pernah tengok Black versi K-Drama ja, hat Black versi Malaysia ni belum lagi. Macam best noo..🤓

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg versi Malaysia pun best jg..silalah menonton..

      Delete
  17. Patutlah macam kenal je jalan cerita, lagi-lagi tajuk dia tu. Adaptation Kdrama rupanya. Nanti ada masa nak try layan. Haritu layan Black (KD) sebab dah xde cerita best masa tu. Layankan aje sebab suka kat hero hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah..remake Black Kdrama tapi ada ciri2 local..best jg..yg versi Korea tengok tk habis, kurang minat hero dia..

      Delete
  18. nampak menarik dr review nohas..baik shida akan msk list utk tgk nnt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best jg drama ni..recommended utk ditonton..

      Delete
  19. Saya pernah tengok Black versi Korea tapi tak tau yang Black versi Melayu pun ada. Nak try cari la pasni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. versi Melayu pun best..silalah tonton..

      Delete
  20. memang tertunggu sambungan citer ni. tunggu complete dulu baru nak start tengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, tak puashati ending episod 8 mcm tu je...tak sabar nak tunggu complete..hehe..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!