Saturday, 28 May 2022

Teringat Sebastian

 Bila tengok ketam warna merah dalam tomyam ni

teringat kat Sebastian

siapakah Sebastian?

yang pernah tengok filem Disney 'the Little Mermaid' mesti tahu kan...

filem tahun 1989

karakter kartun ketam berwarna merah bernama Sebastian ni

cute sangat Sebastian ni, penasihat kepada Little Mermaid
 dia juga yang nyanyi lagu power 'Under the Sea' 
 
karakter yang malar segar
 
 
tomyam seafood
 

Happy weekend semua

14 comments:

  1. Kesian Sebastian nasib selalu malang tapi tetap jalankan tugas dengan baik. Under the sea... Teng teng teng teng

    ReplyDelete
    Replies
    1. cute jer Sebastian...under the sea, under the sea..

      Delete
  2. mak oi terkeluar kaki si ketam merah dari bekas tomyam.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. keras ketamnya...kena ketuk baru dpt makan...gigit tak lut..

      Delete
  3. Lahai, betul la, sebijik kaki Sebastian. ^_^

    ReplyDelete
  4. Itulah mula-mula ingat siapa Sebastian? Kalau ketam The Little Mermaid memang kenal sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab Sebastian cute giler, sampai sekarang teringat..hehe..

      Delete
  5. Kenal rapat dengan Sebastian ni... dulu selalu tonton little mermaid dengan anak-anak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...mmg suka tengok gelagat Sebastian ni..

      Delete
  6. Huihhh memang sebijik dah rupa sepit dan kakinya tu, dengan warna merahnya skali ­čśé

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaler merah yg buat teringat kat Sebastian...hihi..

      Delete
  7. makan kat mana tu bukan main lagi terjulur2 tangan ketam tu melambai

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Restoran Sri Desa, Jalan Gombak, depan diamond square...keras ketamnya...

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!