Wednesday, 25 May 2022

WW #14 : Segan pula nak buat...hahaha..

 

22 comments:

  1. dah pakai mask ni boleh kot try buat ahahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. dlm mask bolehlah nak muncung2kan bibir...hehe...takut org x faham or buat2 x faham..

      Delete
  2. kalau budak buat comel sikit...
    kalau orang tua buat mcm huhuhuhu.

    kita ajar jelah anak kita buat supaya orang tua (alamakkkk suami kita pun termasuk) sedar diri sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah...kalau budak2 yg buat, depa malu sikit rasanya...hehe...nak berenti merokok ni kena ada keazaman yg kuat...kekdg pengaruh kawan2 jg..

      Delete
  3. Bior budak-budak yang tegur agak-agak dia terasa tak ( sang perokok)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau mereka ada kesedaran sivik, depa akan terasa...yg hati keras tu, tak makan saman..

      Delete
  4. Ye la, saya pun segan juga, kalau nak buat pada orang di kedai makan yang merokok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sapalah yang merekacipta kempen mcm ni...hahaha..nmpk mcm seksis..

      Delete
  5. curi ambik video je... pastu viralkan kat medsos!

    ReplyDelete
  6. isu sejagat..susah nak lupus sampai bila-bila...nasib baik saya bukan kaki rokok

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah nak educate..kalau dah tegar & kurang kesedaran sivik..

      Delete
  7. ahahah..part muncung bibir tu lawak

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tu payah nak buat..esp kat tempat awam, nanti org ingat lain pula..

      Delete
    2. ya..tak pasal-pasal kena penampar..ehehehe,

      Delete
  8. Ada kawan yang akan sound/tegur terus. Memang betul tapi kita tak kesampaian nak bagitau. Dalam hati memang panas. Takut si perokok jenis baran kita kena jerkah. Yg faham akan faham.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, tak semua suka kena tegur di tempat awam...hati kita dah membara, depa buat dunno je...

      Delete
  9. Bagus idea. Tapi kurang sesuai. Perokok takkan boleh ditegur. Even kat kotak rokok ada gambar kesan buruk merokok sekalipun, tetap dibelinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perokok yg sepatutnya cakna dgn sekeliling...kalau nk merokok jgnlah ditempat awam...ha'ah..kena ada kekuatan kendiri utk berenti merokok..

      Delete
  10. samalah segan. kalau kawan sendiri bolehla

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!