Wednesday, 21 August 2019

This is so GREEK!!

Salam semua...semoga sihat walafiat.

Siapa suka makan yogurt? makanan yang penuh dengan khasiat protein. Diperbuat daripada susu dan difermentasi menggunakan bakteria baik, Lactobasillus.

Bulan Mac yang lalu, ada beli yogurt Farm Fresh ni. Tertarik dengan label ''Authentic Greek'' diperkuat dengan rekomendasi dari Chef Giannes "this is so...GREEK!!".  Feeling-feeling Greek..nak gi Greece entah bila...hehe..

This is so...GREEK!!

Siapa Chef Giannes? Google nama chef ni, takde pulak info, yang ada Chef Giannis, professional chef di Athens, Greece..orang yang sama kot, whateverlah no...

Sebenarnya tertarik nak cuba sebab ada 5 super seeds - chia seeds, flax seeds, pumpkin seeds, quinoa dan sunflower seeds campur dengan buah apricot.

tertarik sebab ada 5 super seeds 
harga, RM5.00 kot, dah lupa

The verdict: oklah rasanya, tak manis, tapi semua bijian tu sikit je 

Selain perisa apricot & 5 seeds, ada juga perisa lain - original natural, aloe vera & peach dan mulberries & strawberries. Yang lain-lain ni belum try lagi.
 
Apa beza yogurt Greek dengan yoghurt biasa? yogurt Greek lebih pekat dan berkrim sebab dah ditapis bahan whey dalam susunya (strained yogurt). harga lebih mahal dari yogurt biasa.

yogurt biasa perisa mangga

susu kurma - sedap

  Minumlah susu untuk sihat dan kuat, In shaa Allah.

32 comments:

  1. Adoi.. kat sini tak ada la pula yogurt greek tu.. teringin nak rasa.. mesti sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. certain supermarket je yg ada jual, yg ni depa buat promosi kt bangunan pejabat..

      Delete
  2. Replies
    1. Semoga jumpa, saya pun blm jumpa kt supermarket..yg ni promosi kt bgn pejabat..

      Delete
  3. saya suka makan yogurt...sebab nak protien

    cuma jarang beli atas sebab-sebab yang segan untuk beritahu hahahaha

    ReplyDelete
  4. yogurt tu ada promotion kat aeon kan?

    ReplyDelete
  5. yogurt mmg sedap
    cuma susu kurma tu manis mcm gula

    ReplyDelete
    Replies
    1. susu kurma tu sedap gak tpi mmg manis..

      Delete
  6. Mrs. A kurang suka yogurt kalau dah ada makanlah jugak tapi anak-anak Mrs. A suka.

    ReplyDelete
  7. memang la bagus makan yoghurt..baik untuk penghadaman..

    ReplyDelete
  8. tk prnah nmpak lagi,favourite brand ni,kna try bila ketemu

    ReplyDelete
    Replies
    1. recommended..saya pun tk pernah jumpa lagi selepas beli yg ni..

      Delete
  9. Sesekali je makan yogurt.esp kalau cherry berry. Mujarab.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ya ke..bolehlah try nanti kalau kena ci-bi..

      Delete
  10. Brand farm best ni mmg best, saya suka susu segarnya... rasa cam lemak2 sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru try je brand ni...baru 2,3 kali beli, so far ok..

      Delete
  11. tak pernah rasa lagi yogurt tu tapi susu kurma tu memang best

    ReplyDelete
  12. Belum pernah lagi rasa yogurt keluaran farm fresh ni. Lepas baca entri kak nohas ni teringin pula lah saya nak mencuba. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. recommended..akk pun tk pernah jumpa lagi yogurt ni, yg ni terjumpa sbb ada promosi kt bangunan pejabat..

      Delete
  13. Tempat Kak Feni belum ada lagi. Tak pernah nampak lagi yogurt macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hypermarket,supermarket besar ada jual kot, saya pun tk pernah jumpa lagi selepas beli yang ni..

      Delete
  14. Replies
    1. kt hypermarket ada jual...jom kita cari..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...