Wednesday, 12 February 2020

Majalah Orang Kaya

Hmm..ternampak majalah ni di rak majalah di lobi pejabat...

Malaysia Tatler - Life Extraordinary

Majalah orang kaya-kaya. Teman takdelah teringin nak beli majalah ni. Beli NO, baca YES..

 cover page bulan Januari 2020 - Dato' Sri Sti Nurhaliza

diantara isi kandung

Banyak iklan-iklan produk high class, lifestyle of the high society, glitz and glam..jamu mata jelah..
 
Best jugalah baca majalah ni, ada satu artikel yang menarik dalam January isu iaitu House Doctor - bagaimana design rumah dan pejabat boleh mempengaruhi kesihatan dan kegembiraan....mental and physical wellness..
 

Bahan binaan, pencahayaan, pengudaraan dan kehijauan banyak mempengaruhi kehidupan dan kesihatan katanya lah...

"New era of wellness - everything that you eat, the products that you buy, the clothes that you wear, where you travel and your everyday living space"

Bagi rakyat marhaen di kota metropolitan Kuala Lumpur ni, yang tiada pilihan untuk menentukan rekabentuk rumah, pencahayaan, pengudaraan, yang hanya mampu beli 'rumah burung' bertingkat-tingkat, nak fikir tentang wellness ni rasanya tak terfikir..terimalah seadanya..yang penting jaga kesihatan, jaga makan, banyakkan bersenam..

Yelahh kan..majalah ni untuk haute société...mestilah tune in to their needs..

30 comments:

  1. WOW MAJALAH YG HANYA BOLEH DIBACA UNTUK DAPATKAN ILMU YG TERKANDUNG WALAU TIDAK DIMILIKI...LA NI MAJALAH MAHAL JUGA APALAGI DLM BI

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua tiga artikel jg yg relevant dgn kita..yg lain2 tu..hurm..boleh tgk je lah..

      Delete
  2. harga majalah pun hmapir sama dgn sekampit beras..:(

    ReplyDelete
  3. Wah baru tahu ada majalah orang kaya.
    Betul tu jaga makan dan bersenam. Tak lupa jaga kesihatan mental. Bersyukur apa yang ada.


    ReplyDelete
    Replies
    1. majalah yg isi kandung yg mmg fokus utk upper class..betul, semua kita kena jg kesihatan..

      Delete
  4. tak penah tau ada majalah untuk orang kaya. huhu. kita membaca kat fb, twitter, google ja la :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg ada dua tiga majalah mcm ni di pasaran, khas utk golongan sebegini..

      Delete
  5. Majalah 'have have' la katakan..😬😎

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih relatable dgn golongan 'have-have'..😊

      Delete
  6. Wow tokti cover girl! memang majalah have-have gitew

    ReplyDelete
    Replies
    1. artikel, iklan..semua utk golongan have-have..

      Delete
  7. baca yes beli no no.. bca kisah2 org kaya ni ada juga manfaat sbb ada yg brjaya tu mula dr bawah sngt.. Allah izin diorang berjaya..

    jom kita usaha kaya dunia dan kaya akhirat =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dpt motivasi drpd kisah mrka..tapi majalah ni jarang ada kisah2 mcm tu..

      Jom2..berbahagia mrka yg dpt dua2..

      Delete
  8. Kan... samalah baca yesss... beli no..no... tak mampu den.

    Yang penting jaga kesihatan fizikal dan mental.

    ReplyDelete
    Replies
    1. majalah ni kalau ada, boleh baca, kalau takde pun tkpe..

      Betul..itu yg penting..

      Delete
  9. golongan bangsawan yg suka lepak2 kat starbuck tuuh., hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. starbuck budak sekolah pun lepak..yg ni golongan yg lepak coffee house hotel..

      Delete
  10. sy cuma mampu beli n baca Reader's Digest je. Tu lagi antarabangsa kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg seronok baca RD, byk info for general knowledge..mjlh MT ni just baca je, something yg beyond our means..

      Delete
  11. Itu falsafah dan pendapat org kaya.. tp ramai juga di kalangan mereka yg dpt mental illness kot. "Lagi kau ada lagi kau tak puas..."

    ReplyDelete
    Replies
    1. okb..orang kaya bertaqwa..mencari kekayaan dgn cara yg halal..sentiasa bersyukur dgn kurniaannya..

      Delete
  12. Lama tak beli majalah-majalah macam nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita..dah lama tak beli majalah ala-ala mcm ni..

      Delete
  13. dulu2 biasa beli majalah mangga jer.. hahaha

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...