Wednesday, 1 July 2020

Candil Labu, Kala-Mae, dll

Hello Juli, dah masuk bulan Julai 2020..

Di pejabat saya ni, ada dua tiga orang berniaga makanan, ada yang masak sendiri, ada yang mak masak, ada yang adik masak, ada yang outsource. 

Selalunya untuk sarapan pagi dan makan tengahari. Ada juga kuih muih, pencuci mulut, kudap-kudapan. Best macam ni, datang office je, sarapan dah ada atas meja, tiba pukul satu, ada tangan dihulur, maaf dipinta makanan tiba..takyah keluar..

Jom tengok apa yang dijual..

1. Candil labu 

sebekas ni RM3.00

2. Kala-Mae - Thai milk caramel desert drink + cincau+selasih


150ml = RM5.00

3. Yong Tau Foo

 
 RM6.50

4. Siput sedut masak lemak cili padi



5. Laksa Johor
RM6.00
 order ni untuk lunch esok, Inshaa Allah


6. Ready to cook - Patin Tempoyak

Gabungan mantap - ikan patin segar Sungai Pahang dan tempoyak Ulu Cheka, Jerantut


kecur ailio tengok gulai tempoyak


ni antara jualan terkini, ada set lunch Ayam Percik (Quarter) + Nasi Putih + Sambal Goreng Kicap dan creamy cheesy beef lasagna.  

Meriah group whatsapp e-shop@7teen..tiap-tiap hari menunggu apa jualan untuk esok hari..

38 comments:

  1. wow sedap semuanya harga pun ok

    ReplyDelete
  2. Nak makanan apa pun ada
    Sedia duitnya ajelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, sekrg ni dah mudah, order online..org dtg hntr..

      Delete
  3. Whatsapp group uni saya pon penuh dgn student berniaga, lagi2 masa PKP hari tu. Bagus jugak, sambil bantu student lain, sambil tu cari rezeki.

    best bila tgk org berniaga, saya belum ada peluang dan keyakinan lagi nak berniaga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekrg dah trend brniaga online...akk pun sama..tk tahu nk berniaga apa..hihi..jd pembeli je lah..

      Delete
  4. wow..tengok patin tu..terliur

    ReplyDelete
  5. Wah! bagusnya kak..merancakkan ekonomi dalaman.
    1. Kurang risiko bila tak beli makanan di luar
    2. Home made mestilah sedap dan kurang penggunaan serbuk perisa kan...sihat gitu..

    Ni..rasa-rasa ada delivery ke Putrajaya ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tolong kawan2..harga murah drp foodpanda, grabfood..

      Area office & KL je nmpknya..

      Delete
  6. sedapnya.. harga pun murah..

    ReplyDelete
  7. Senang cari makan kat office macam ni takyah keluar jimat pun jimat.
    Variety menu-menunya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..bila tghari je takyah fikir nk mkn kt mana, dah ada depan mata..mcm2 menu drpd 3 org yg aktif..

      Delete
  8. Cantik candil labu itu. Banyak usaha nak bentuk labu itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ofismate yg masak sendiri..cantik labunya..

      Delete
  9. Alangkah beruntungnya tuan admin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beruntung..hehe..mknan murah & sedap..takyah pening nk kluar..

      Delete
  10. Meriahnya menu..lama dah cheq tak makan siput sedut, nak pi cari laa 😆

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada 3 org yang aktif berniaga..mcm2 menu ada..

      Delete
  11. Nak siput sedut tu sikit!

    ReplyDelete
  12. Saya dulu ada 2, 3 group wassap delivery makanan. Memamg kerja membeli je. Tengah malam jam 10 pun tanya lagi sapa boleh delivery burger ke mee mamak ke.. hahahah..

    Tapi sejak diet, semua group saya dah keluar. Kali ni tak kurus jugak tak tahu la nak kata apa dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tgh berdiet, mmg bahaya ada wasap grup delivery makanan, mudah tergoda..hehe..

      InsyaaAllah, fighting!! boleh kurus..

      Delete
  13. makanan yang sedap-sedap semua ini tuan..

    rambang mata untuk memilihnya

    ReplyDelete
  14. Kuperhatikan candil labu itu berupa buah. Benarkah demikian kak ?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. candil labu tu buah labu direbus dan dicampur tepung, kemudian dibentuk seperti buah labu..

      Delete
  15. Laksa Johor & Gulai Tempoyak..fav tu ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kegemaran ramai..susah nk dpt laksa johor..

      Delete
  16. Pergh macam macam menu ada tu. Order je senang camni kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang dan reasonable harganya..mmg ramai yg order..

      Delete
  17. wargh!! Siput sedut tu mengancam.. Puas menyedut tu kalau dapat..

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...