Monday, 20 July 2020

Pejabat dalam K-drama ni sangatlah awesome!!

Annyeonghaseyo yeorobun..

Tiap kali menonton drama korea, selain plot yang best, suka tengok setting yang tak monotonous. Sentiasa ada kelainan dan kepelbagaian dalam pemilihan jenis, dekorasi untuk rumah dan pejabat bagi watak utama (hero/heroin).

Kalau dalam entry Bachelor Pad, kita intai kediaman hero, kali ni kita intai pejabat dalam kdrama pula. Ada beberapa pejabat hero/heroin yang cantik, yang lain daripada yang lain. 

Jom tengok, kajaa..

1. Secret Garden

Terpikat pandang pertama tengok pejabat hero Kim Joo Won, CEO retail mall ni. Girlish theme, berbunga-bunga, bertingkat-tingkat...bunga geranium warna ungu dipadan dengan bunga warna putih..lembut je suasana..ada water fountain belakang sofa putih tu..
 

suka warna tema pejabat ni..very soothing..

kombinasi grey & black dan tingkap warna green lime


2. Crash Landing On You

Pejabat heroin, chaebol heiress Yoon Se-Ri bertema tropika, pejabat dalam taman..penuh dengan pasu dan pokok kaktus...

unik pulak tengok pejabat ni, rasa macam nurseri..hehe

 

pintu usang, melengkapi tema 

3. She Was Pretty

Pejabat majalah The Most yang vibrant, sesuai sekali dengan syarikat penerbitan lifestyle magazine. Mezzanine floor untuk pejabat editor-in-chief
 
meeting room yang sempoi dgn egg chair with table

4. Bride of Water Habaek

Pejabat di hotel ni sangat menarik. Meja utama dan sofa di tengah-tengah, dikelilingi dengan rak-rak buku dan cenderahati


 
Kalau dapat pejabat macam ni bestkan...berangan je..hihi..

32 comments:

  1. Salam, saja2x blogwalking.drama korea mmg selalu cantik sinematografi dan lokasi pengambaran dia juga menarik untuk dilihat. office kat atas semua cantik dan nampak ekslusif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dtg sini..betul, drama mereka bukan saja utk hiburan tapi promote tourism juga..suka tengok rumah, pejabat dlm kdrama..

      Delete
  2. Kalaulah ofis saya secantik tu..indahnya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestkan..suka yg banyak bunga tu..very calming..

      Delete
  3. Pejabat pun besar.
    Apabila Nohas perincikan pejabat The Secret Garden, baru perasan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pertama kali tengok ofis dlm Secret Garden ni, hati dah terpikat..cantik giler..

      Delete
  4. Opis-opis depa memang menarik apa lagi kalau yang hero jadi boss emmm class deko dia. Syioknya ada opis macam secret garden tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mereka takde pakai tangkap muat je kan..semuanya diperincikan, sbb tu drama korea ni jd menarik..

      ofis Secret Garden tu stress reliever..

      Delete
  5. opis mrk xsemata ada meja n kerusi je kan

    ReplyDelete
  6. Dalam banyak banyak ni pernah tengok satu je secret garden tu. tak perasan pulak office tu. dulu tak pernah kisah view sebab fokus pada pelakon je. hihi..suka juga yang macam ala nurseri tu. tenang dengan kehijauan pokok. best lah dapat office macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. scene dalam office sikit je...cantik office yg mcm nurseri..

      Delete
  7. Replies
    1. betul..setiap drama tu cantik2 deko nya..

      Delete
  8. Betullah tu. Memang menarik. Kalau compare office drama melayu asek2 office yang sama lepas tu wallpaper semak dengan design ntah hape2. Kadang tu watak anak orang kaya, tapi office macam kat shop lot tingkat 1 kena naik tangga bawah ada bengkel kereta. Gambarannya macam tu lah sebab nampak kecik. Haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..wallpaper, bengkel kereta, yg tak tahan tu..takpelah, budget kurang..

      Delete
  9. Mak aiii pejabat dorang...seyes cantikkkk, camni mmg semangat lah nak gi kerja kan.

    ReplyDelete
  10. Orang Korea punya settings kalau nak shoot memang selalu cantik2. saya dulu pon pernah ambil inspirasi utk dekorasi bilik...bilik je la, pejabat belum lagi, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mereka ni buat drama habis2an...dekorasi bilik tidur mmg cantik2..

      Delete
  11. Now days, kebanyakkan office dah lebih santai... Nak meningkatkan mood kerja dan productivity... katanya la... Cuba tuan admin search office Google.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Certain companies mcm Google boleh buat office santai2..mmg best tgk ofis depa..

      Delete
  12. Selalu duk perati rumah je office kdrama jarang hehehee...
    Belum tengok lagi crash landing on you ni sekarang sedang layan its ok to not be ok satu lagi backstreet rookie

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah pun cantik2 jg dlm kdrama..
      layan jg its ok to not be ok, stress tgk heroin..hehe..baju2 heroin menarik..

      Delete
  13. depa cerdik.. nak buat satu2 drama kaji mendalam dulu.
    lagi 1 kalo bilik tidurrrr.. adoi colour lembut2 je..
    scenery pun depa plih2 at the same time promote negara sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bilik tidur mmg cantik2..langsir, cadar, almari nmpk lawa je..

      betul, buat drama at the same time promote tourism..drama mereka dah masuk international market..

      Delete
  14. Bestnya ofis mcm ni rasa tak nak balik hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ofis cantik..seronok duduk lama2..hehe..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!