Monday, 6 July 2020

Japanese Curry

Dah lama teringin nak makan kari Jepun, baru tahun ni dapat merasa..

Sedap juga.. 

 

Tak macam kari Melayu, kari India, kari Jepun ni pekat kuahnya..bersantap di restoran Resipi Rahsia..

#busylikeabee..

24 comments:

  1. Memang tahu Jepun pun ada kari juga.
    Belum ada kesempatan atau mungkin sebab keinginan untuk rasa belum kuat lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikuti blog ini balik. Maaf sebelum ini tak ikuti sebab pertama tengok blog daripada pandangan telefon bimbit jadi butang follower memang tidak nampak, kedua sebab saya memang baca blog ini lama sebelum saya komen. Hehe.

      Delete
    2. Masa jln2 di Jepun, tgk byk betul curryhouse, masa tu dah teringin..hihi..

      Delete
  2. Cheq biasa makan kari Jepun kat Sushi King ja setakat ni. Suka kari daging situ 😋

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ada ye, jrg ke SK..nnti boleh try..tq for the info..

      Delete
  3. Wah! kari jepun. Mcm mana rasanya tu..ye?

    ReplyDelete
  4. nampak menarik juga untuk dicuba tu

    ReplyDelete
  5. apa rasanya kari jepun nohas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kari dia tak heavy sangat..sedang2 saja..tapi sedap..

      Delete
  6. wahhhh.. mesti sedap ni :)

    ReplyDelete
  7. Oh! makan di Resepi Rahsia ya rasa macam kat Sushi King pun ada menu kari

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru tahu di SK pun ada kari, maybe boleh try next time..

      Delete
  8. Sedapnyaaa!! Lama tak makan. Saya suka sbb dia pekat dan creamy, kena pulak dengan ayam dia yang rangup.

    ReplyDelete
  9. last week ke Nippon Sushi bru festime makan
    chicken katsu dengan curry.. hurmm manis jugak curry depa ni..

    xleh lawaaaaaaan kari kapla ikan penang hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah..kari depa manis sikit..tapi sedap sbb pekat..hehe..kari penang sedappp hingga mnjilat jari..

      Delete
  10. Tak pernah makan kari jepun. kari melayu, kari india pun kurang makan gak kecuali mee maggi kari. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..bukan penggemar kari ni..maggi kari all time favourite..

      Delete
  11. Sha pun teringin nak cuba kari Jepun ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. recommended..sedap juga..sesekali tukar selera..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...