Wednesday 9 June 2021

Kebab's scene KL

Dulu-dulu di Jalan Tuanku Abdul Rahman, ada port jual kebab tepi jalan. Belakang bus stop. Jual doner/shawarma kebab..sekarang dah takde..

Kemudian tumbuh outlet baru, pun macam dah takde..saja nak abadikan di sini..kebab's scene at KL..

Yang ni pun di Jalan TAR, dah takde juga..
snap gambar ni tahun 2019
 
Yang ni di bangunan Odeon, Jalan TAR/Jalan Dang Wangi
snap tahun 2020 
 
Shish kebab di Restoran Pak Punjab
 
Shish kebab - sedap dimakan begitu saja

Teringin pulak, bersabar menanti esok hari..hehe..

36 comments:

  1. Tengok awal pagi macam ni, laparnya rasa..aih..

    ReplyDelete
  2. DibKL macam-macam makanan ada. Macam manalah rasa shawarma Palestin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebab shawarma ni lebih kurang aama saja rasanya dgn yg lain..

      Delete
  3. Alahaiiiii lamanya tak pi jalan TAR...macam2 ada. Tgk kebab hishh kecur le weiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam2 ada..bila weekend ramai orang berkunjung..time covid ni suasana lengang..

      Delete
  4. sedapnya kebab hilang oulak kedainya ya

    ReplyDelete
  5. Selalu kt utara ni bln posa meriah dgn kebab..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..di sini, selalunya di pasar malam, akan ada orang jual kebab..

      Delete
  6. Replies
    1. betul..ada satu je yg jual shawarma kebab setiap hari..

      Delete
  7. Kecur air liur tengok kebab hehehe

    ReplyDelete
  8. Aduih terlioq cheq tengok, lama dah tak merasa makan kebab yang macam tu..🤤😆

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita..terakhir beli kebab Pak Punjab..

      Delete
  9. Sekali imbas saya ingat kak nohas cakap pasal Kelab Scene. Hehe.. Kelab Scene kat Changkat saya tau la

    ReplyDelete
  10. rasa nama ni mcm pernah nmpak dekat tempat shida laa nohas..

    ReplyDelete
  11. Saya suka makan kebab pasar malam. Ada seorang peniaga ni, dari saya kecil dia dah meniaga kebab. Sehingga kini anak-anaknya pula yang meneruskan legasi keluarga mereka. Kebabnya pun enak. Saya memang tak cari kebab lain di pasar malam kecuali kebab dia. Ingat dulu harganya RM1.20 sahaja, kini dah RM4.50. Dah lebih 20 tahun naik pun RM3.00 ++ saja, oklah tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kebab pasar malam, saya suka pita kebab...Alhamdulillah, lama ya dia berniaga, bisnes pun maju sampai boleh diwarisi oleh anak2..itulah kan, produk bagus, harga berpatutan, sentiasa akan ada permintaan..

      Delete
  12. Sedapnya tengok kebab. Dengarnya, colliseum Jalan TAR pun nak ditutup dah ye. Banyak benda hilang penangan covid.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah..restoran colliseum yg tutup..old skool cafe, sejak zmn british dah ada..itulahkan ramai yg terkesan dgn pandemik covid ni..

      Delete
  13. Tak pernah makan Shish kebab tu. Pandemik ni dah banyak kedai yang dah tak wujud. sedihnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedai2 makan banyak yg terkesan dgn pandemik..pelanggan tk boleh dine in.

      shish kebab sedap jg..

      Delete
  14. Aduhai, terliur tengok. Lama dah tak makan kebab ni :)

    ReplyDelete
  15. Sedap tgk kebab.. bkn senang nk jumpa yg sedap betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya daging kebab tu sedap..secukup raaa...roti dia yg kdg2 x brp sedap..

      Delete
    2. Kebab sedap tp roti spoil pun tak best jugak

      Delete
    3. dua2 kena sedap...baru best!

      Delete
  16. Covid2 ni macam banyak kedai yang dah tutup. Yang dah lama bukak tutup. Apatah lagi yang baru. rasa sayu pon ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..kesian mereka yg berniaga..ada yg terjejas teruk..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!