Mereka bertiga ni satu species, species bercengkerang
kekadang terkeliru sebab rupa paras lebih kurang sama
satu kumpulanhe hee tp semuanya ciknur tak makan
ha'ah...kumpulan cengkerang....oo...takpe, ada seafood yg lain...
paling suka lala
manis je ...sedap..
semuanya saya suka makan hehe
semua sedap...
semua tu termasuk kerang dan siput saya tak boleh makan. Kalau makan jugak alamat laju berpusingnya bumi ni.
oo..allergik...baik elakkan..
Mereka tu bukan satu spesies KakNO, tapi mereka berada dalam satu kelas, iaitu kelas Bivalvia 🤓✨
oo..thank you for the info..
Ingat dulu masa kecik-kecik cari kepah di pantai.
seronok tu...kami kalau ke pantai, kutip kulit kerang je..
Kepah tu buat masak lemak sedap.. Remis comel je..
manis je kan...tak pernah jumpa remis, tengok dlm gambar je..
lala masak campak2...cili api sikit, pecah telur n siram dengan air limau...surrr...
masak ringkas yg best...menyerlahkan keaslian rasa lala..
Apa tujuan letak daun tu hiks!
penambah seri..hihi..
Kupang tu besar, puas sikit bila makan hehe
betul, isi kupang lbh besar, yg lain se-coet je..
suka kupang je sebab yang lagi dua tu isi cinonit tak puas makan.
hihi..yg lagi dua tu sedap hirup kuah...
Pengemar seafood mesti dpt bezakan mana satu lala, kupang dan kepah .
Yg biasa mkn lbh tahu..
Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!
satu kumpulan
ReplyDeletehe hee tp semuanya ciknur tak makan
ha'ah...kumpulan cengkerang....oo...takpe, ada seafood yg lain...
Deletepaling suka lala
ReplyDeletemanis je ...sedap..
Deletesemuanya saya suka makan hehe
ReplyDeletesemua sedap...
Deletesemua tu termasuk kerang dan siput saya tak boleh makan. Kalau makan jugak alamat laju berpusingnya bumi ni.
ReplyDeleteoo..allergik...baik elakkan..
DeleteMereka tu bukan satu spesies KakNO, tapi mereka berada dalam satu kelas, iaitu kelas Bivalvia 🤓✨
ReplyDeleteoo..thank you for the info..
DeleteIngat dulu masa kecik-kecik cari kepah di pantai.
ReplyDeleteseronok tu...kami kalau ke pantai, kutip kulit kerang je..
DeleteKepah tu buat masak lemak sedap.. Remis comel je..
ReplyDeletemanis je kan...tak pernah jumpa remis, tengok dlm gambar je..
Deletelala masak campak2...cili api sikit, pecah telur n siram dengan air limau...surrr...
ReplyDeletemasak ringkas yg best...menyerlahkan keaslian rasa lala..
DeleteApa tujuan letak daun tu hiks!
ReplyDeletepenambah seri..hihi..
DeleteKupang tu besar, puas sikit bila makan hehe
ReplyDeletebetul, isi kupang lbh besar, yg lain se-coet je..
Deletesuka kupang je sebab yang lagi dua tu isi cinonit tak puas makan.
ReplyDeletehihi..yg lagi dua tu sedap hirup kuah...
DeletePengemar seafood mesti dpt bezakan mana satu lala, kupang dan kepah .
ReplyDeleteYg biasa mkn lbh tahu..
Delete