Tuesday, 21 January 2020

Dari Tingkat 80 Bangunan Tak Siap

Apa perasaan bila kena naik lif pekerja ke tingkat 80 bangunan yang belum siap?

Perghh..hati kecik langsung jadi kecut....takut weii..nampak je tenang, dalam hati tak keruan...zikir segala ayat kursi, ayat penggerak...Alhamdulillah, tak kena naik sampai tingkat 100..yang ni pun dah ketaq lutut...

menunggu lif bersama abam2 Bangla
 
mencari rezeki di perantauan
 
menuju puncak
 
 Alhamdulillah, selamat sampai di tkt 80


Dah sampai di tingkat 80, memang heaven lah tengok aerial view kotaraya KL
kereta, LRT dah macam set mainan..kecik je..



bandaraya Kuala Lumpur

Jalan Tun Razak
 
KL Sentral, Midvalley & Bangsar
 
full gear pakaian naik ke atas bangunan
untuk keselamatan

bangunan pejabat/hotel

Tak lama lagi nak siap, nanti ada glass floor, sky deck, bolehlah test samada fear is a factor di bangunan kedua tertinggi di dunia ni

36 comments:

  1. Allahuakbar. Kak Feni rasa macam nak terkencing dah. Opis tingkat 13 pon dah gayat pening bagai. Ni level 80. Ampun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja test power..hihi..yg seram tu, dari dlm lif, boleh nampak kt luar..

      Delete
  2. Allahu Allahu. memang saya tak sanggup lah nak naik T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. gentar jg, tapi bila dah sampai atas, berhore-hore..snap gambar..

      Delete
  3. Yang buat takut tu sebab belum siap. Dalam hati mesti dok fikir kukuh ke idok ni. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. 10 markah..huhu..tepat sekali...walaupun site supervisor tu ckp tak pernah berlaku major accident tapi teman tetap rasa takut..kalau bangunan dah siap mxm KLCC tu, takdelah rasa gentar..

      Delete
  4. Allah.. ummi keje duk tingkat 15 tgk bawah p gayat.. anda telah mengatasi salah satu fear factor iaitu ketinggian.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..selamat semuanya...berjaya mengatasinya..

      Delete
  5. Bangunan mana ni? Hehe best rasmikan dulu tengok pemandangan dan bangunan.
    Jaga diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merdeka 118..dah siap boleh naik tkt 100++...

      Delete
  6. Perghhhh tingkat 80 yang belum siap...waduh jantung rasa nak terkeluar je. huhuhu gayat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa naik tu kecut perut gak..yg best masa turun, boleh snap2 gmbr kt luar..

      Delete

  7. seram weh. nak terkecing nak termuntah sume ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..masa lif naik, rasa gerun jg, dok baca nombor kat lantai setiap tingkat...haha..

      Delete
  8. Seramnya tengok apatah lagi naik. tinggi sangat tu. gayat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa naik mmg seram..bgn ni dah siap sampai tkt 103 rasanya..sib baik boleh naik smpai tkt 80 je..huhu..

      Delete
  9. gayat tegk..tapi naik menara klcc okay jer wpun 80tingkt

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 nampak mcm gayat, lepas tu ok je...bolehlah manage rasa gerun..

      Delete
  10. Waahh tinggi nya, gayat rasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tinggi drp biasa...enjoy the view drpd atas..

      Delete
    2. Aduh tingginya, 118 tingkat. Naik ke tingkat 80 bangunan blm siap, tentu sangat mencabar keberanian tu cik nohas.

      Delete
    3. sebenarnya teruja nak naik..hehe..walaupun takut jg..

      Delete
  11. Naik lif yang nampak view luar pergh! kalau Mrs.A mesti laju jantung tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa naik tak tengok luar..kecut jg..masa turun baru rileks sikit..

      Delete
  12. Allah.. Kalau Sha ini memang tak lalu kak.. Nangis kak oi nak kuatkan semangat.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pun mula2 tu seram jg..tapi bila dah sampai atas..hilang rasa takut, masa turun lbh enjoy..

      Delete
  13. Bangunan TRX ni kan...ya allah sis...seriau SA...tinggi giler

    ReplyDelete
    Replies
    1. bangunan Merdeka 118...mula2 tu seriau jg, lepas tu ok..

      Delete
  14. alamak alamaaak kembang kaki laaa cemni kak oi..
    neves gila. saya mmg bukan orang yang jiwa thrill. hahah tah tah pengsan =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. memula tu memang neves, dlm lif masa naik, diam je, tak bercakap..haha..pray hard..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...