Saturday, 28 March 2020

Gongju Roll

Gongju??

Terjumpa outlet ni semasa jalan kaki dari tempat parking kereta ke Bank Islam di Taman Melawati...di Malaysia, bukan di Korea Selatan, ya chingu. Kisah di bulan Februari 2020.

Konon-konon nak exercise le, nak ikut piramid aktiviti tu, parking kereta jauh-jauh. Sekali amek kau..jauh bebenor, dengan panas lit-lit lagi...sabor jelah..

Outlet Gongju Roll di Lorong Pulau Pinang, Taman Melawati

kimbap, sushi memang feveret, so singgahlah, survey apa yang ada dijual.

buku menu, ada service foodpanda & grabfood
 
 pilih yang ni - royal platter
harga RM14.50 rasanya, dah lupa


kimbap in the making

bawa balik, untuk dinner, makan di pejabat

begini rupanya

The verdict: Sedap, I like..pelbagai perisa, makan dengan kicap. Recommended!
 
#time PKP ni, selongkar stock photo untuk update blog 
#stay@home
#workfromhome
#day11
#staystrongfightboredom

36 comments:

  1. Replies
    1. itulah..rindu nak mkn sushi..nak buat sendiri malasle pulak, nak kena beli beras sushi..huhu..

      Delete
  2. Sedapny..tkejut ummi ingt photo baru ..februari rupany hehe

    ReplyDelete
  3. omg that looks super super good !!

    ReplyDelete
  4. makanan jepun ke korea ni sis..
    lazat

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua2..jepun pnggil sushi, korea pnggil kimbap..

      Delete
  5. Oklah tu orang Melayu buat.

    ReplyDelete
  6. mesti seddap n mengenyankab

    ReplyDelete
  7. Samalah kita, gambar jadi modal untuk menulis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah guna gambar..tulis berdasarkan gambar je..

      Delete
  8. wah menarik nampak boleh cuba lagi, tambah menarik lorong pulau pinang dan dibuat oleh orang melayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah, nak cuba lagi..orang kita buat..

      hahaha..kebetulan lorong pulau pinang..

      Delete
  9. Macam berbaloi jugalah gimbap serving one box tu. Confirm kenyang makan sebab portion macam banyak

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak portion dia..mmg mengenyangkan..berbaloi beli..

      Delete
  10. Selera akak tak boleh terima makanan mcm ni tp anak2..kalau jumpa mcm tak mau keluar dh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada orang kurang gemar...ooo..anak2 suka..

      Delete
  11. Stay safe kak. Blog akak berupdate la jugak. Saya langsung ke laut

    ReplyDelete
    Replies
    1. update sikit2 je..sementara rajin..hehe..

      Delete
  12. alamak ini yang buat jadi teringin ni.. jauhnyaa lahai..
    perintah berkurung pulak haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah..cari yg dekat2..grabfood, foodpanda boleh hantar..

      Delete
    2. too sad to let u know..
      my area semua tu x sudi hantar.. walaupun saya di pinggir Putrajaya.

      Delete
    3. Time PKP ni limited coverage kot..takpe, lps ni boleh pi mkn..

      Delete
  13. Take care.. Adusss sedap nya rolls semua tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. take care sis & family...sedap semuanya..

      Delete
  14. M m.sushi ye.. sedapnya mm.a raving sushi nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah..sushi..boleh order online tapi mcm takut gak..

      Delete
  15. Besar juga saiznya...padan dengan harga

    ReplyDelete
    Replies
    1. besar2 gak saiznya..berbaloi sungguh..

      Delete
  16. Halah.. halah.. antara yang dirindui.. Susah nak dapat kat sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah..teringin gak..nk buat sendiri, malaslah pulak..huhu..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...